Gå från företagare till anställd

Att vara företagare kan vara roligt, utvecklande och ekonomiskt fördelaktigt, men det kan också vara jobbigt och dränerande både när det gäller energi och ekonomi. Vad gör man då när man vill varva ner och stänga ner sitt aktiebolag, och vad gör man sen? 

stilig företagare

Här nedan tänkte vi gå igenom några av de alternativen som finns för dig som ägare av ett inaktivt aktiebolag, samt var dina kompetenser kan komma till nytta efter det är avslutat.

Avveckla bolaget

Att avveckla bolaget är inte alltid så enkelt och tar både tid och kostar pengar. Om man frivilligt väljer att likvidera företaget så behöver man tillsätta en likvidator som sedan handhar hela processen. Normalt sett kan man vänta sig att få ut eventuella pengar ut bolag efter runt 8 månader. Tänk på att likvidatorn också behöver betalt för sitt arbete så vad som är kvar efter likvidationen är inte nödvändigtvis vad som fanns i företaget innan.

Enklaste sättet att avveckla ett aktiebolag är att använda sig av en snabbavvecklingstjänst. Kortfattat är det ett företag som arbetar med att köpa upp andra aktiebolag för att sedan genomföra allt arbete själv. För dig innebär det att du bara behöver skicka in balans och resultatrapport så att de kan ge en offert, om du godkänner det så skriver du på papperet och får pengarna inom ett par dagar istället för efter 8 månader.

Vad gör man efteråt?

Som företagare samlar man oftast på sig många olika kompetenser. Antingen genom att man gått utbildningar eller genom att man helt enkelt har blivit tvingad att ta på sig arbetsuppgifter själv. När du sammanfattar ditt CV för en ny ledarroll kan det vara bra att tänka igenom vilka utbildningar du har gått genom åren samt vilka hattar du har burit inom företaget. Ibland kan det vara passande att undersöka sina gamla kundkontakter för att se om de är några som håller på med något som intresserar dig, om du gett ett gott intryck tidigare så kan chanserna vara goda att de är intresserade av din kompetens.

Comments are closed.