Använd dig av dina studieförvärvade kunskaper

Har du svårt att få arbete inom ditt akademiska fält? Ibland för livets vägar oss till platser vi kanske inte riktigt hade planerat. På gott och ont. Utbildning skall inte vara tungt att bära, och du har fortfarande gott om möjligheter att förvalta dina studieförvärvade kunskaper. Varför inte dela dem med andra?

Konsulter

Bli konsult

Känner du dig redo för att använda dina akademiska meriter rent praktiskt så att andra får nytta av dem? En idé skulle kunna vara att bli konsult. På sajten IDG berättar Marianne Olsson hur hon började jobba som konsult för att driva sina kunskaper vidare. Hon skrev dessutom en bok om hur man kan bli konsult. Boken heter “Framgångsrik konsult – guiden till att lyckas”. Det finns många områden där man kan arbeta som konsult och dela med sig av erfarenheter och studieförvärvade kunskaper. Kunskaper blir till erfarenhet, och det är kul att kunna hjälpa andra lyckas inom ett område där man själv är expert.

Skriv en bok

Att sitta på kunskaper som man ägnat åratal till att samla är en rikedom. Ett till sätt att dela med sig av dessa kunskaper är att skriva ner dem, kanske i form av ett forskningsprojekt. Idag kan alla ge ut en bok. Hos förlag som Vulkan kan du ge ut din bok. Läs mer om de olika möjligheterna på deras hemsida.

Får du arbete men känner att du vill förkovra dig ännu mer i ditt forskningsprojekt ändå? Fortsätt att forska på fritiden! Publicera sedan din forskning i en bok och låt andra ta del av det du lärt dig. Idag finns massor av möjligheter. Du kan publicera både en klassisk tryckt bok eller en e-bok. Du kan göra båda delarna och kanske till och med en ljudbok. Kunskap är en rikedom som aldrig kan ta slut.

Comments are closed.